you are my lucky visitor no :

hawtie and cutie followers ;)

28 April 2010

and im stronger than yesterday !


hermm tadew mud dan tadew mud..tp masih lagi boley tertawa mngilai tapi tasempat sampai kulai da terkulai2 mcm daging salai..haha !sudah2,mngarut saja tawu nyer !

err jap lg knana da na blah sudaa,dy balik jap jew,na bg gift..ouh she gave me hard rock boston tee boley ??i loikee bebeyh..tp abh and mama nowa dpt polo nyerr tee,lagi cantek,alaa na gak..plus,akk bg abh MAS punye aircraft,tp yg tipu punyerr laa.haha !

aduii bdo taw !aku pnas aty bley ta ??sbb skag cuaca mmg pnas..haha !tadew mud na update,update sal bufday fyna jew..then na upload sal gosip tbaru pg td da mls..pnat kot,pnat layan karenah manusia yg pelbagai ne..

err pale otak aku skag serabot,semak dan kust oke..haha jgn tanye knape..bnyak mslh ne bley ta ??bley kan ??huu..td kan g neok web ikbn,da ttup bley ??yess,da ttop !blm aku sempat na apply crse beauty ag !ape psaan ?tade pasaan,cume sempat mhentakkan tgn diats meja ini sambil mnjerit 'TIDAKKKKKK!!!!' sambil dilihat oleh kakak sy..haha !ko pelik erk asl aku tbe2 cmne ??da,aq mls na cte..

jadik kesimpulannya,apabila kite bmlsh,kdang kite rase mcm na bno owg,kdag kite rase mcm na terjun bangunan and kadang2 terasa mcm na mkn bnde2 yg pelik..ape erk yg pelik ??haha..tataw2 !dan apabila kite bmslh owg yg menjadi punca mst ta akan rase bslh kan ??ahaaa,seronok jd bdak cantek :DD
tp ingt,cantek itu tdak kekal..hoho..opss !jgn trase wahai mereka yg trase :)

alaa busan dol,achai ckp na kua,jimmy ley bbual lak !adoiiyaii !busuk taw..jgn la cmne,aku ta mndi ag,snstf dgr ayat bsuk !hahaha..da laa,na mndi laa..na mmbersihkan dri,lagi2 aty..huhu..klu muke cntek cm org tuh tp aty bsuk na mampos,ta bgs gak..ish2,ksian nyerr dy..nape dy jd cmtuh ??should i laugh to her when all this happened ??but sumtimes i feel like crying,but naa !she is the 1 yg ptot nges !ahaaa :D

*being bitchy like wat ??like u can have all wat u want ??dream on!

happy 18th birtday to my beloved farrina anuar


happy bday to u...happy bday to u..happ bday to farrina anuar,happy bday to u..hee :)
macik sewel,kau da tue dr aku skag..hee..sori ta mcj mlm td,kedit abes..alalaaaa da bsar yerr kau..taun lps dapat celebrate ssame,taun ne hanye mampu mengucapkan shaja dr jao..cehh mcm jao sgt..hee !

ape pun,hope ko kkal ceria,happy salu yerr gn ongak and having a great life always..hopefully bile da sambung blaja,kite masing2 jgn lupe kat masing2 taw,will always love u yerr babe..even kadng2 aku kuat tchg,tp tchg gedik2 jew,jgn laa amek aty..heheh..aku kan mmg cmne,gedik lebey gn kowg..ahha !adoii,da lame er ta manje2 gn sume :(

errr ape lg yerr ?hopefully frenship kite kkal la yerr,tuh la akhir kate dr aku..and and ermm ape erk aku na type td,lupe..haha !td call ko lupe aku na bbel ape..haa !jgn asyik mangon lambat jew tawu !nty rezeki ta masuk,dy lari kat aku..haha..tuh jew,ily babe,muahh :)

27 April 2010

LU bnyak cerit gn WA !

entry aku?cam ta pwas aty en ?ahaa..biala,biala..aduiiyaii !payah dol..aku rimas gn dy !haha..aishh..kk,ne pix yg mase g waterfall awto..sket jew,yg lain ade kat hp myra..na tgu minah tuh upload tataw tah taun bila la kan..ouh and akk da balik,yeah !dy ade tuh haa kat bwh gh neok tb ;)

oke,aku tawu aku nmpak gmok !
ape beza pix ne dgn kat atas ??hehe
muke busuk kami,yeeaahh :DD
slebek erk aku ??haha lynkan dy la ne pkai cap
hee..myra na cugak posing
lpas mndi..
eh eh !aku erk ne ??hehe
yeah,gmba sblm kmi pulang..gudbye kota tinggi :)


*muke cntek ta ley kkal sampai mampos,tayah aa lu na bangga sgt !blah ! -___-

26 April 2010

superb weekend

sblm na mbbel pnjg lebar,ingin skali aku luahkan rase ketidak puasan aty aku ne.dan da knape kah tenet aku menjadi selembab2 alam ne ?ayoo !sadis btol,ne yg memwatkan aku ilang mood utk mngadap alam cyber ne..huh !

okok,ary sabtu awto kpza lek jb..so mlm g kua gn dy..abg fendi and abg is pun ade skali,eh abg arep pun ade skali laa kan..kwaja,dowg nganjeng je aku en,mentang2 aku ta keje2 ag..sabau jew laa den..err then abg is blnje kitwg g mkn kat sayam and lps tuh jln2 la kat zon..heee :D

lps tuh g aner er ta baper na ingt sgt haha then g jamming kat tmpt mmbe abg fendi tuh sume la,tbe2 abg apis aku pun ade.ahaa !adoiiyaii mase tuh da kul bape sehh,aku gn kpza mmg da nantok gile la en..da aa pagi ahad tuh aku na kne mgon kul 7.30..kpza sampai da tetyto2 kot lam studio uh..haha !tp besh,lagu hardcore jew sume tuh yg ta bley na mnantok tuh..haha lam aty sbnrnyerr mmg ckp kitwg sbnrnyerr da bley balik da pun..

lps tuh lam kul 4 lebey gtu ah sampai uma..sampai2 uma twos packing bag sbb ahad tuh kan na g bercanda dan cuti2 mlaysia..haha cm haram jew ayat ! lpas da siap packing g cuci mekap and mandi ape sume,lam kul 5.30 aku tyto..haaaissshh tp mcm skejap jew kot aku tyto..

2 jam lps tuh (7.30) aku da mngon,kjot afiq akmal mgon skali..pehh aku da mmg jem ta bley mngon sbnrnyerr..haha..tp kugagahi jua untuk mndi dan siap2 sume aw,bgskan aku ??aku gn afiq da lincah,jap g c myra gn loloq bley mleweyh na mampos so dlm kul 9 baru kitwg grak..

mule2 na g dsaru ke air balau ke air papan ke air besi ke sg.besi ke..haha !tp dsbbkan skag ne asyik ujan jew,sume tanak melayan idea aku utk ketempat2 seperti yg aku cdangkan,sgt sadis mereka itu !akhirnyerr tpkase la g wet world..cehh seronok gila bhaii g wet world,wet world air terjun kota tinggi suda..haha !tp tape laa,seronok gak,aku layankan aje..hee..lg pun da lame ta g situ..last pegi mase fom1,tuh pun dgn syaz :)

kitwg g saner mcm ta reti na balik kot,sampai kul 3 lebeyh kat situ..ahaa !tp syok,ag mase ygmndi kat ats skali tuh,sbb dpt neok ikan bsar2,rase mcm kat aquaria klcc la sial !haha..ikan pntg neok mknan,sampai kaki myra gn afiq kne ggit buley ?ahaa,agak batak ikan2 dc2 melihat kaki2 mereka.. :DD

lps tuh kami g mkn nasi ayam penyek..sdap dol,suke kot aku..hehe..tp sambal belacan dy afiq akmal yg abskan !haha..eeyuuww !mkn la pdas2 jap g kene buasir padan muke..haha !ouhand ah soo jual air tuh ckp sy..sy..hehe ade la,and afiq akmal jahat ckp sy sbnrnyerr comot !eleyh,dengki laa tuh,kesah plak aku dy na dengki..and spnjg syaz balik cnie pun aku ta brape na lekat sgt kat uma..hee..seronok gak dy alek ;)

tp awne lps aku mgon syaz da tade,td pg dy da alek bangi..huwaarrgghh !will miss her :(
bbik pun da tade,abh na tuka bbik bawu so in awhile ne aku la jd temporary bbik..buleyy ??ahaa..adoiiyaii..eh eh and td knana call,dy na alek jb mlm ne..hiphiphooreyhh !suke dol..mst dy membawa cenderahati utk saya adek dy yg tersayaangg lg tercomey ne..kahkahkah..sguh psaan !hee..

ouh and tuh jew laa,ouh lupe plak..ary sabtu tuh mule2 g karok gn syaz,then mlm tuh g karok gn abg iz ape sume..haha kemarok utk berkarok jew aku skag..and pix2 kat wetworld tuh nty la upload,sbb afiq akmal and myra still ta upload ag pix tuh sume..hee..k la,na opp..bubye

23 April 2010

i had a rili rili rili bad dream last nyt :(

smlm mkn buger delivery,bese la.miss call je man dy tawu la kan ape aku na..hehe..tp cdey gile..buger dy ta sesedap buger afiq akmal wat kan utk aku..huwarrghh :(
haha gedik bhaii !err then maghrb smlm tgh2 tyto aku tekejot..haha amek ko !padan muke,sape soh suke sgt tyto tym2 maghrb..

eh and td kan,ade nytmare juge..huwaaarrggghh !asl ttbe aku mmpi bnde2 cmne ??tasuke la..mencabar keimanan dan kegugatan aku jew..haha ayat en !err tadew la,alaaaaaaaaaaa asl aku na mmpi owg yg aku rase salu wat aku tade mood ??adooiiyaaii mati la nakk !aku mmpi dy semak mase aku gh holiday gn famli aku en !aku tasuke pmpn cmtuh ! tasuke tasuke !tasuke la nakk !haha.

but luckily its just a dream and ta real lgsg..haha klu btol2 jadik,aku g santet pmpn tuh !haha.suke semak2 lam idop aku kan !sampai termimpi2 lak aku kat dy !haha..dlu pun aku pnah mmpi dy,tp tade la sampai mmpi cmne..tp awto kn ade owg kate relation dy gn couple dy cam da ta oke sgt..pehh ne smkin memwatkan aku akan tegugat dgn kehadiran dy..cewaahh !hehe..tp tape laa..mmpi jew tuh,tenang sudaaa kan ? kan ? ;p

ouh and tawu ta ?my beloved nur syazni da balik jb !!hiphiphoooreeyyhh!hee..jap lg na kua gn dy la ne..jln2 kat kipmart..haha hotak awak..g tpup jew pdhl. :)
alaaaa bbik masak lambat !!lapa ne tawu ta??adoiiyaiii..ary2 skag aku salu moody taw gn bbik aku ne,pdhl esok dy da na blah..hee..abes tuh mcm ngoi ngoi sgt,penat siaa..owg ckp amek beg itam,dy dgr beg kuning,gahh !bbik ne suke wat lawak !uhuu..

kk na kua,bubye..muahmuah !to my new follower,thanx follow lisa..sokongan anda amat dihargai..tanpa follower sape la sy si blogger ne..ahhaa ;)

22 April 2010

can i meet with da dream catcher ?

lately kan salu tyto lambat,kdang 5am baru tyto,penat sgt tw.tasuke :(
then td pg lam kul 11.30 si ontel masuk bilik..soh g bkakkan comp,sbb tbe2 ta ley on..ha ko !kan pagi2 aku da menjerit 'ameeeeerrrrrrr!!!!jgn kcu wani tyto la,pagi lg ne!!' haha.kuat kot,jiran blakag uma dgr bley tuh,lantak ah.aku pnat gile..da mgon ta bley tyto alek lak tuh,pehh ! =.=


then afiq akmal ckp gh on9,so on9 la ms tmankan dy !hee..eh,smlm kua dating..hee !tp kecoh bacin siaa si myra gn loloq..haha!baru tgh dating si sewel tuh call2 aku,mls na lyn pto loloq call afiq lak..kitwg mmg saje taw tanak angkat.hehe..then myra ckp dy na jmpe aku,dy gn loloq kat uma aku..yeye je !haha,tp mmg yerr.twos aku gn afiq dr perling lincah blik pg..jmpe si myra tuh,karoke kat kbox !haha.bdo taw..


bley kan dy bawak sape tah mmbe dy,agasan buley ?sape2 je si myra ne bkwn kan.pto loloq da paiseyh kot gn myra,ahaa pdn muke..pto msok karoke,pehh madah akk tuh je nyanyi..kitwg layankan ah,dangdut pun dangdut la,layankan je mmbe myra tuh !dpt lagu indon,pehh yg ta pnah lgsg aku dgr,matii laa nak !haha..yg psti aku loloq gn afiq layankan je..haha..

tp tibe2,aku mcm gila mic la plak,da nyanyi skali na lg nyanyi,mati la nak !haha..nyanyi lagu lady gaga eh eh nthg else i can say.da gamat sket ah kan..lau ta mmg madah bedangdut je lam tuh,abes sgala lagu ramlah ram uji rashid akk tuh nyanyi.haha !tp tibe2 turn kami pula bemaharajalela.pas aku,loloq lak gn afiq.haha pkai hmbos en.taley blah,mase lagu in the ayer sume na jget..haha !loloq sengal,masok air je sume..bes ikot pale akk tuh na kmane,lagu dgdut tuh !mati la nakk..haha !lps tuh bkn reti2 na bg akk tuh nyanyi da,da r dy yg bayar lebih,kitwg bayar lak en..haha akk tuh mst paiseh je gn kitwg..hehe..eh nyanyi lagu halo by beyonce gak taw utk afiq akmal.. hee :))


lps karok tuh g mkn kat kmpg kopok..haha gila dol ikot pale loloq,aku yg owg PG ne pun ta pnah siaa jejak c2,tp oke la..sdap la tmpt tuh (utk tmpt yg cmtuh la).smlm layankan je pale dak2 ne,tp tade pix la,sume kat hp loloq..ehem2,myra gn loloq skag skandal..ahah !great !err my day with my sygg smlm oso great jugak..hee..and and hee nthg la..smlm ternanges,ta sgaje..ta bley nampak bahu dy,t mmg na nges mcm pmpn gedik !haha..and and amek2 gmba smlm,saje mcm sengal :DD


eh tbe2 tade mood,blik kl mgu dpn lak,sbb knana tade kat kl mgu ne,dy kne g trip to KK for 5 days then kne g china lak lps tuh,pehh !suke haku kan ?alaaa and ts zizi komen kat ms ckp last week dy nmpak aku kat cs gn afiq..tp sgan na tgur,haha aku tawu knape !shaboooyaaahh !gahaha :DD


*tekak ne tbe2 rase na mkn large cheezy wedges,na g beli tp ujan lebat bhaii !gahh !

wallpaper baru,ghee..suke gile kot pix ne :)

happy 1 years anni,syg mat bangla ne :D

20 April 2010

every breath i take,there is always have u :)


hari ne mangon awal dgn senyuman,alaa mcm iklan scha al-yahya yg carefree tuh..haha stat da mleweyh !hehe..suke lew,awne our 1 year anniversary..tp ta kua.tade mase..dy bz,aku pun bz..haha tah ape tah yg bz sgt !hehe..eh tlsn setaun uh ag na bsar..ahha batak jew !okok,kali ne na cte psal kitwg,tayah bace,nty kowg mst nantok nyer,bnyak ne na mleweyh !ahaa..

ok,kitwg knal dr memey..memey aa gdik !sske aty bg no aku kat afiq,then afiq salu gk la misscl,tp aku ta pnah layan.haha!lps aku salu ta layan dy mscl,dy mcj.aku ta layan gk.haha.then mse aku gh holiday kat kuantan,ttbe tgrak aty na lyn mcj dy,so aku pun lynkn la.tuh pun jap je..then mase gh mkn new york cheesecake secret recipe,dy tne2 wat aty aku tesentuh,psal dy tawu seyh name penuh aku.ahaha !tataw lak dy akn ingt ape text2 aku gn dy.mase tuh da otw na lek jb.stat c2 sglenyerr bmula !haha.

naik skola,aku twos mara memey sbb passing2 no aku,cehh at 1st dy wat ta bsalah je kan.mule2 layan afiq sbb dy mmbe memey je,tade feeling2 pun.then kbtln dy g bnda,aku lak baru lek dr uma mklong,jmpe shaz kat bnda.so saje jelaa na jmpe dy.haha 1st jmpe,alahaii sumpah dy pmalu gila.hee !oke and lps jmpe tuh kitwg salu text,ary2 bley ?hehe.aku dlu kan mmg g skola bawak hp,dy lak ta bawak,since kwn gn aku,ary2 gak dy bawak hp g skola.text 24jam smpai lbam.haha.
ouh and actly dy kate dy mule rase ssuatu sbb aku jual mahal gn dy..haha !dr c2 dy try gak na seduce aku ape sume,bila da maken rapat dy kate aku special,tuh yg dy trus angau gn aku...haha !dy kate aku ta same cam pmpn lain..cehh ayat manis gak laki aku nih !haha..err cmne aku tawu ??td mlm bgyut gn dy ??sampai sbuh ta tyto..haha !okok smbg cte td..

dr january until april la kitwg kwn,mcm2 share,dy suke kwn gn aku sbb aku open minded and sewel dy ckp.haha.aku lak suke dy sbb dy cam lembut,caring je,pandai amek aty la kan.pto dy kan cam tongoi sket kkdg.haha !actly 1 day b4 dy propose na cple tuh,dy da ckp dlu,aku pun yeye la na,jap g dy bely tetyto kan ?mcm yal.haha..tp oke ag,layan je..then sok nyerr 20hb,dy propose lam kul 10 lebey g2 la.hee !sukeeeee !

bila da bsame,we through so many thgs tghtr..suke care dy..lg2 mase skola dlu!ahaa..mase 1st date kitwg,dy still lg mcm ingt2 kat ex dy,but lame2 tataw la knape kitwg ley serapat ini.hehe.mule2 dy mmg ssh na in gn mmbe2 aku,tp lame2 dy oke,ilang sgan2 sume.hehe !and perubahan dlm dri dy yg aku nmpak lps dy gn aku is dy da ta pmalu sgt mcm dlu.klu dlu pmalu ta btmpt bhaii..haha :)

ingt ag,ade skali tuh musin ujan,salu na balik basah taw baju sume !so balik skola bbel2 la gn dy,sok pg sampai skola,fyna bg payong..kaler pink lak tuh !pehh ag aku mcm teruja en !skali fyna ckp afiq bg kat alan,soh alan bg kat memey soh memey bg kat aku,tp mmey bg kat fyna soh bg kat aku.haa ko !pnat aku type.haha !sweet kan !haha.mase dpt pyong tuh,alahaiii rase mcm na amek bntal busuk aku pluk kuat2 pto tyto je.haha !see,dy hargai aku kan ?and sampai skag dy mcm tuh 1huwaaargghh tharu la ingt dy baek sgt gn aku :(

mase bufday dy,kitwg ramai2 g air terjun gunung pulai,besh !1st tym jln jao gn dy.haha.1 ary melekat gn dy.actly kitwg ta bnyak persamaan pun..dy tuh macam pacik2 sket,haha..suke mkn mknan melayu,pkai tgn,pelik2 je.aku lak jnis suke mkn pkai sudu,ta mkn sgt bnde pelik2 ne,ag sambal belacan !haha bapak kerek eh aku ?tp btol la..hee..then dy tuh mcm org dlu2 ah pngai,aku lak jnis maen langgar je..haahaa tuh yg kdag mcm klaka je kitwg !hehe..

mase gn dy dlu,ade gak la mslh2 pasal pmpn mnat kat dy la,ex dy la ape laa,tp lame2 tade pew gak..aku je yg lebey sbnrnyerr..mcm dy gakk..salu tachg gn aku sampai nges tepi2 jln na mati kne langgar kete,pdhl tade mende pun,dy pasaan lebey !haha..dy suke ckp dy tkot t aku ade owg len,sbb aku rmi kawan laki dr pmpn,tp hakikatnyerr,seramai mane pun laki yg aku knal,tade pun yg gedik sewel,poyo,baik,caring cm dy :)
puji sebakul seyh !haha

ouh mcm ta pcaye,dlu kawan zaman2 skola ag kan !skag da bsar er ?da na g sambg blaja pun..haha..tp moment plg besh bila,kitwg sume kuar..fyna,myra ajar sume la,kuar neokwayang,afiq pun gn mmbe dy mase tuh.psl pe tah aku tchg,bdo taw !tasuke !haha..then tbe2 dy dtg dr blakang and bg coklat,and wat drama jap la kat mamak pan cs tuh !ahaa..mase uh,fyna hajar gn yg lain2 gak tlg afiq pjok aku..cehh !syg er kowg kat aku..hehe..eh zmn skola dlu kite ske kan ponteng skola 1 geng ??Ary rabu je cbot,g bnda neok wayang !ahah mcm cilake..afiq kadang join gk..salu kaki aku gn ajar aa,myra gn uda..haha !jahat !

sbnrnyerr kan,bcnte tym zmn skola dlu ag besh kot dr skag,nape tah..skag mcm tah laa..skag mmg kitwg salu jmpe tp klu zmn skola dlu nmpk dy mcm hero jew taw..haha ta masal !skag lak nmpak dy cm powerpuffgirl aku.haha comey jew !haishh ssh ne na cte,klu na type sal kitwg sampai mlm ta abes (yeye).haha !and 1 lg,ape pun jd,aku bley depends on him taw.pape jew la,ngadu je kat dy,dy mst ade punye.na melalak ke meraung sampai tetonggeng ke dy akn ade.tp aku salu tetonggeng tym bgdo gn dy je !haha !frust bhaii..and and dy tuh lain sket aw,salu pmpn yg akn kwat tchg tp sbnrnyerr dy taw kuat tchg..lau ta cayer tanye achai..kan achai kan ??haha !kalak kan dy chai ??haha..

fyna pun same,fyna suke ngalan2 afiq,jap g afiq ngadu aa kat aku !haha gedik !tp aku plik aw,gn pmpn dy mcm nmpak hantu,tp klu gn laki,pehh ta ingt dy nyerr bbual !haha..ta layan kot aku kat sbelah dy law da gn mmbe..eh ta,ta !gn mmbe2 dy pun,dy still layan aku..aku je salu ta lyn dy law gn mmbe2 aku..eheh !tp yg aku suke dy sbb dy ta beriye cam laki len,dy jnis down to earth jew..ta suke nunjuk2 la kate owg.smpai aku salu meroyan sbb dy ta pnah ckp ape yg dy wat kt tmpt 2yg dy pegi tuh even aku tawu ape yg dy wat sbnrnyerr !ahaa..

ape pun yg dy wat,dy salu pntgkan aku dlu..hee bgs2,i loikee..tp aku salu ta pntgkn dy dlu,sbb tuh dy salu tchg..hee.. alaa bia luaran nmpak cm ta brape kesah,tp sbnrnyerr aku care taw psl dy..cewaahh !ouh and mase aku kene operation mate kat HSA dlu,dy sgup oke tmankan aku,gn kpza skali..sgup tgu berejam,tmankan aku,antar ape sume la..mase na operate tuh aku na dy masuk skali,tp doc ta bg lak,grr !tp last2 jmpe gak..haha tp klaka taw mase tuh,dy tade pasaan !aku da laa gh sakit,mnges2 tahan skit,dy gn kpza ley ktawe2 kan aku ckp aku mcm perates of carribean sbb mate sbblah kne ttop gn eye pad tuh !haa cam yal !

bdo kan ?haha..tp bkn tuh je last,lps 3 bln tuh pun,aku,myra,kecik,fyna n hajar ponteng skola,g hsa en..g cek mate aku,nseb ta kne operate ag.mase tuh pun afiq ade gak..sampai da na spm aku g hsa dy na tmnkn..tp tym last tuh dy ta tmnkn pun,psal gdo..fyna je tmnkn aku..haha..ingt ag kbtln na blah,sempat g neok bujang kat bhgn kcmsn,dy xcdnt..huwaa mase tuh mcm sedeyh kan fyna ??da laa hujan lebat..pto ko nmpak linda ag..haha !klaka jew,lps tuh nseb ko pjok afiq kan soh hntr aku balik ?tp tajadik,last2 aku tyto uma ko.haha.

aishh mcm2 la,ape yg pasti,aku btuah la,seronok dpt kwn gn dy..dy dgr kate,bgs la..cume aku je..salu na mantol2,suke cabar dye..aishh !tataw knpe,kadang ta sgje..hehe..hopefully,our relation bley evelasting la..sbb kitwg kwn ikhlas kot..tade pasal na duit ke ape ke sume sbb sygg !cehh !ayat aku en,mcm na tyto je..mleweyh !ahaha..tuh jew la..lastly ily !ily all la..my frens,my family,all..jumaat na g kl da,bubye.. :)


*will always love you,you and you..just you,only youuu, afiq akmal isahak :)

di suruh oleh cik FANA..hehe

Bagitahu siapa dan link blog pemberi award ni.
- sye tlh di"tagged" oleh http://blastuptheheart.blogspot.com/!

FIVE name that people call you
- lisa

- wunny
- honey.haha
- lisa sewel (fyna)
- lisa gila (syaz and achai.haha)


FIVE things that you done yesterday

- terjaga kul 10am,fyna call..haha
- amek amer balik tushen
- g tpup kat petronas 'MESRA' i loikee..hehe
- ouh mkn udang favvy,yg bsar2 tuh..yummy :)
- neok favvy show MY SWEET 16 kat mtv :)


FIVE important dates in your life
- 20th april and every 20th in da month :)
- 07th august
- 20th january :(
- 18th september..hoooreeyyhh !ahah
- bufday besties..aww ;)


FIVE favorite movies
- TWILIGHT aa.favvy la siaa !100x neok pun ta mntah oke..aww !aww !like2.haha

- Alice in Wonderland
- Valentine's Day
- Adnan Sempit. ley bdekak sampai sakit jntung.haha

- Confessesion of a Shopaholic


FIVE ways to be happy
- CASH $$$$$ for sure !haha

- spent time with HIM ♥♥♥
- meet my girfie's :)

- shopping la awak oii..
-dapat gift..hehe


FIVE favourite hobbies
- of crse la shopping..hee ;)

- hang out,merayap !ta lekat dok uma.haha
- on9 sampai lebababaammmmm.haha
- mnum milo smbln tyto.hee
- tiidodooodooooooo laa dey !haha


FIVE reasons you answers the survey
- di tag oleh cik FANA.

- na cari idea na tulis blog lps ne ;)
- mmg suke layan survey2 ne.ahaa
- mcm gedik .haha
- hahaha.sbnrnyerr survey ne da pnah wat dlu..ahaa

FIVE favourite people
- BFF's

- kak nana bingai
- AFIQ AKMAL
- my idols.
- nenek tersayang :)


FIVE favourite places to vacation
- PARIS baby,helll yeah ! :)

- MEKAH. ehem2 ;)
- Las Vegas.bapak besh gila kot.na pegiiiiiiii.
- BALIliliiiiiii.hee.i loike bitch,eh beach..hehe
- ROME,ITALI..unty nina kate situ klu honeymoon syok..hee

FIVE persons to tag
- tamaw tag sape2..haha !

18 April 2010

aduduuuhh si kaki mengaduhh !

hari ne same cam hari2 bese..mcm bese la,tgl b3 je kat uma awne..aku bbik and amer..hehe !amer men comp lam blik sampai ta hengat dunia,then bbik membute kot..aku ??aku marathon neok tb laa kat bawah !neok MTV cribs !huwaaaarghh besh er klu dpt uma bsar cmtuh..tp ta besh gak,uma bsar,tp tade owg.. :(

smlm mal call..ajak kua,lepak mc'd or sumwhere else..hmm mcm tade mood,sori yerr..mmg mls na kua smlm..awne pun same..skag mmg hobi dok uma laa !haha.bckp pasal kuar,waahh !tataw la sejak bila org taman bukit dahlia ne bgtu prihatin dgn sape aku kuar..

nmpak je klu aku kua naek kete ape !sukati aku la !bajek klu awne aku naek kancil,sok satria neo,luse viva,tulat iswara,mgu dpn kenari mknenyerr bf aku pun tuka2 ah ??bdo tlor aw..tataw aku kua gn mmbe !bingai..gram taw aku !sbuk je,bkn aku kua nek kete dowg pun !kepoohh !ee tasuke taw,harap je keje accountant,tp otak sempit..adnan sempit pun ta pk sempit camtuh !haha..ye pun bini dy ustazah skogame,jiran sblh uma aku ne pun ustazah gk,ilek je..ta pnah lak kpoh2 !ne klaw ade syaz,mst da 1 mlm kitwg dok ngumpat psl jiran ksygn yg suke nyebuk ne..haha..dlu ade syaz,gosip sal syaz,syaz tade..aku lak ?haishhhh....

err smlm gosip2 gn mama nowa..then mama nowa cte sal bbik..wahh bbik !suke er..ade dy complain (ngadu pun cam ye) kat mak aku,aku kadang da ptag pun ta mngon2 tyto ag..cehh !bajek mak aku na mara aku ah ??heh,dy yg kne mara balik ade..haahaa..mama nowa kate,dy ckp kat bbik jgn sebuk2,wat je hal sndr..haa tau tape !kpoh je,da mcm jiran2 aku lew plak..ahaa !lps ne bukak kdai kopi pan uma aku ah,snag !ade table,selesa sket na ngumpat2 en..huhu i loikee ;D

*perot kenyang gila,baru lps mkn fries dgn amer,bbik tersayang msak !haha..eh alaa,kedit abes,na tpup,tp ta kluar..sok na date,tp busan asik jmpe jew..howw ?? :(

like thissssssssss million tym..hehe ;)

17 April 2010

i think this time i should go !

ckop trase dgn kjadian smlm smpai ta bley tyto mlm dan masih lagi mengigati pic tgn yg di tag oleh cik turtle aka farah..haishh,ssh na tyto mlm diwatnyerr hehe..tp tade terpk langsung sampai na pergi..

eh eh,tibe2 td pg akk call,ajak balik kl then na balik kmpg..hehe..seronoknyerr !wndu nenek,wndu kmpg yg ta brape na kmpg sgt..haha..wndunyerrr na mkn ABC kat parit,haha..wndu na g psar mlm ary jumaat yg plik..mst besh..and paling wndu na mnum air teh and lepat pisang yg nnek wat,yummy ^^

mlm td b4 membute mmg kusut je,kusut layan afiq akmal..hehe..tp td pg bila mngon and akk call trus mcm segar bugar,lgsg ta nantok pdhl mlm td tyto kul 5am,kul 10.14am da mgon..hehe.. tbe2 aty ne ckp


'pegi jelaa lisa,ko bkn ade sape2 ag da kat jb ne,u have nothing here unless ur mr.sygg'


ayat mcm sedeyh kan ?mmg sedey pun sbnrnyerr..salu klu na balik kl,salu rase berat aty,tp kali ne,ape na jd,jd la..kat jb tade ape da,kcuali afiq akmal tersygg..hehe !tp dr dok jb ngadap owg yg ta reti respect pasaan owg lain,baek blah !baek blah sblm na ngadap owg2 yg bakal menjengkelkan hdup aku..wawawa !tawar aty sudaa..


kan awto da ckp,i wanna start a new life,a new life chapter..tawar aty kan ?tp tuh la,na maniskan balik aty ne..watper ade rmai yg syg tp tataw mhormati..bley jmpe 1000 owg yg syg kite,tp na cari 10 owg yg respek kite senang pule kan !syg tp ta hormat,watper ?ta kire la,kawan ke,famli ke,bf ke (nseb bf aku ta g2.hehe)


oke rasenyerr,humm..ckop la bebelan sampai dcnie..tp ape yg pasti,smkin kite dwase,smkin kite menjadi matang,kite akan tawu sape yg terbaik utk kite,sape yg btol2 syg kite,and bgaimana kite perlu mhormati pasaan mereka yg lebih tue dr kite (sabar na kne bnyak nih..ahhaa)..


yeayy,ta sabar pulang ke KL kesimpulannya..hopefully abh bg..sbley2 na aku dok uma jew kan..na kne ade pan mate dy !WTF !haha..err wndu na jmpe kak aida,wndu juge na jmpe kpza,abg ajis jugak la !haha..and wndu na jmpe pramugara2 terlampau..haha !wndu tawu gn abg zahlan !wndu na dgr sowe anuar zain dy..cehh !poyo !ouh and da lame ta jmpe abg helmi..hehe..seronok je neoklife jd steward and stewardess ne,but.....not for me !ahhaa..


okok,da abes bebel..na opp laa..na mndi..then na bfast..eh tp ne da tgahari..hehe !lupe plak sy !haha..tape la,skali pakej !pakej bfst gn lunch..hehe..ouh ouh,awne mcm bese,tade owg lg kat uma..abah g maen golf,mama nowa keje,and amer g tushen..so im just alone at home with my bbik :(
lonely bhaii..afiq akmal mane tah,bz jew ..grr !


saje na semak letak muke sndr..hehe

16 April 2010

manusia boleh mengadili sesiapa,tapi diri sendiri lebih mengetahui

oke smlm was not a good day for me pun,but i think tade la bad mane sgt laa until mlm smlm.haha !but however,biakan aje laa.hmm actly everythg da settle..hehe !suke sgt yerr ?da ,da oke da..moral of da story, jgn simpan mcj yg pelik2 dlm hp anda klu mcj itu bley meragukan aty psgn anda..haha :DD

oke seperti post diatas,ingin sy nyatakan yerr,pngajaran selama ape yg sy lihat dan sy perolehi slme sy mempunyai rakan adlh KEUSAHAAN, KEPERCAYAAN dan KESETIAAN ouh serta KEFAHAMAN seseorg yg bgelar rakan dlm hidup kite tuh mmg amat penting..tp sejujurnya,ta sume rakan2 disekeliling kita yg mempunyai nilai2 seperti diatas..jadi dri sndr harus lah lebih bijak memilih agar suatu hari nty tade la mslh yg memeningkan kpale akn terjadi,ta gitu ??huhu :)

mcm gini la,kesimpulan yg ingin ditonjolkan dicnie ialah manusia boleh bercakap ape shaja yg mereka inginkan,boleh menuding jari pada sape shaja yg mereka rasakan bersalah,namun hakikatnya diri sndr yg tawu sama ada mereka btol2 melakukan kslhn itu atau emosi yg benar2 marah pada suatu masa itu yg memwatkan kite menuding silap dan salah pada owg lain..mmg btol la,kite xkan nmpak silap sndr,sebliknyer sering nmpak kslhn owg lain..jadi, dr kite sebuk mnyalahkan owg lain,ape kate kite ddok dan pk ape slh kite sampai kite na salahkan owg lain..

bila kita bckap mngenai usaha,betol ke kite da btol2 berusaha memwat sesuatu?hee..oke la,rasenyerr ckup sampai cnie jew la usaha bebelan sy..bukan ta bsungguh2,tbe2 ilang sgala idea na tulis ape tbe2..hermm ape yg diharapkan agar persahabatan yg dibina sejak dr zaman hingusan bkekalan,persahabatan yg dibina dari zmn mula mgenal erti kawan mkn kawan,bkekalan juga..kerana dr zmn itu,sgalanya menjadi nyata,dan menjadi kan utk lebih behati2 dlm memilih kawan,dan akhirnya,kite b5 bsatu,walau skag sume itu mcm kabur2..tp tape la,at least still have our memories to keep and being remembered! ;)


* kslahan sy sndr adlh apabila tidak dapat memuaskan aty semua pihak dan kadangkala agak tidak bijak untuk menjaga aty mereka yg terdekat dan mhargai mereka yg sering menyokong sy dari blkg,agak kesal untuk semua ini..tp masih berharap semuanya bjlan dgn lancar :)



video

miss this happiness,tgu taw wani balik kl :)

15 April 2010

when the clock show it was at 3:03am yesterday !


yesterday was not a great and a good day to me.happy ??hmm not at all !sad ?i think..heartache ??absolutely !grr..hmm smlm lepaking kat around cs..haishh !but it was fun to meet my girl,khuzaimala aka my achai..ahhaa !seronok ta smlm gn apy ?hehe.

mcm biase,klu da g CS mst la singgah colur jmp mas,then i saw 1 dress tuh,cantek..new arrival lg..na beli bley ?tp hmm tade wet..bln ne kene saving sket,tp tapew la,nty2 bley beli jugak kan lisa sayangg,kau kan banyak lg baju lain :(

tibe2 tgh2 seronok,apsal bley bgdo er ?haishh,sumpah terus tade mud sampai na amek bus balik sendiri,tp tau lak call,ta bg balik.oke,saba je..but then i tot dy da oke,but i was wrong,2-2 tanak mgalah,masing2 dingin sedingin penghawa dingin..haha !aishh tah la,mase na balik lps antar achai kat landmark tuh mcm da oke,but then jd ta oke gak...salah sape?aku tawu,slh aku..so  ??

lps sampai uma mlm tuh twos off hp,bile on blik ??haram,tade mcj pun.ade mcj wawa jew..lps neok asmaradana nseb dy text and said sori.ok la,tp sbnyrnye ta laa ok sgt..haha !then eh tah la,knape la skag jd mcm ne ?pkul 3.03am dy ley text yg tbe2 wat darah aku naik 1 bdn,mcm sume drh2 lam bdn ne naek kat muka aku sampai aku bley btuka jd hulk,tp seb ta btukar ag..haha..

tataw la knape bley smpai jd cmne,then dy da stat aa kn mleweyh !ape sehh ckp pasal kwn ??bdo taw,sgt bdo,mmg bdo !na ckp cmtuh ?mcm ta bley pk,slame ne same rate ape aku layan,mmbe tuh mmbe la,dy..aku layan dy gak !tade aku na lebih2 kan pd sape2..tp honestly aku tawu slh aku gak sbb dy salu bg ape je yg aku na,tp bile tym dy,aku salu cm ta amek port sgt,bile pkpk balik,aku tau mmg aku slh,n rase mcm frustrated jugak..haishh tah la,sumtym its hard,i mean TOO hard !tp na wat cmner kan,this is wat i choose,pdan muke kat aku sndr la..huhu

td mlm tyto tah pkol brape pg la kan,then mmg sik tjage je..pkol bape tah aku terjage neok ad mcj,aku bace dy ckp pliss klu syg dy b4 kul7 call dy..tp aku na call,tp neok da kul bpe tah,aku twa jd call..tp bile kul1 td aku mngon aku neok inbox,tade pun text dy..haha ke aku ngigau ??aku da laa salu mmpi !pto pk mcm btol..haha !sumpah,selalu mcm tuh !wakaka !alaaaa..sos kag mcm ne ?na watper ?bia jew la,hp aku pun still off..tade mud ah na menatap hp..na tuka no fon !haha cehh aku kan,10x da ckp na tuka no fon !ouh and i da amek no fon no rude girl tuh taw...hahha !bdak skola,ade aty na tunjuk lagak !grr.

i hope there is still have a way to solve all this..penat,mmg penat..sgt penat..tp...haishh !
i always pray the best for him,bye !bye for now and later..tq !

13 April 2010

aktiviti seharian sy dirumah utk hari ini !

awne mangon lambat,sbb td mlm tyto lambat kot..hee..pagi2 aty da pnas..bbik masuk bilik kmas bilik,vacuum la mop lantai la.ape sehh !aku gh membute dy memekak2 lak..then kul bape tah,amey masuk bilik,lepak lam bilik aku,dy ckp aircond blik aku sejuk gle ta mcm bilik dy !haha,pape tah bdk gemok ne taw..pto smbg tyto..kul 1.30 mngon neok mcj kat fon !yeay,ade twrn blaja dr masterskill,soh aku call dy !ha ?oke..twos ta layan mcj tuh.haha..


mgon je trus on9 fb..haha..then ade text,ouh my hubby sent !hee..call twos tuh,pto mndi,mkn kat bawah,mkn ke ??huwaa !sedeyhnyerr gn bbik baru yg sengal lgsg ta reti msak ne..aduii tekanan aku dok uma gn dy !ta sggup utk lg sbln..grr !err and na naik bilik nyanyi lagu rosa,tegar kuat2 sampai na tecabot anak tekak ne..haha !knape awne aku mcm sewel ?atau hari2 aku mmg cmne?tah la,tade jwpn..eh tataw la !hee


lps tuh on9..humm trase sedeyh la plak..ayoo lisa,asl ko snsitif sgt ??haha..chat wif my ex schoolmate, alolooo..so sad,masing2 da kat mane2 tah..aishh,tp yg sedeyh,even kitwg da ta 1 skola,da wat hal masing2 still ta lost contact,bgsnyerr dak2 kls aku kan ??imissyou all taw dak2 bb 08/09.. sedeyh er ?huwaaa :(


da lame aku ta jadik stalker..tp na stalker sape eh ??hehe..alaa tasuke la,busan ne taw..tataw na watper,na update blogielisa ne sbnrnyerr da mls,sbb tataw na cte ape da kan,tp tuh la..da busan sgt,so na tanak update jela,tayah bace pun tape taw :)


ouh and tomorrow na kua la..kua gn afiq akmal and macik khuzaimala sy..hee..maap,ta bley na kua ramai2..kne tgu turn er..na kua ramai2 skali nty ta nyempat na lyn sume..ne jmpe achai pun sbb ade hal..then lps tuh baru la ley jmpe fyna ke sape ke,eh tp da lame er ta jmpe pqa..wahh mnah ne da lame senyap kot..mane sehh ilang..ouh n i think soon na hang out gn etit !dy kan da na gaji,and she said na blanje i donut..hiphiphoooreeeyhh !i'll wait fer dat..hehe ;)


alaa busan ne taw,kinder bueno da abes da aku telan..and cadburry abah pun da abes aku mkn td..hehe..oke,rase mcm asyik mleweyh je skg sjak2 ne tataw la knape rase mcm bngog sy !ouh and i forgot sumthg,no diri sy ialah 3 (API) tataw knape,tp just ingtkan untk dri sndr jew..haha..ta masal ag kan ?ouh and knape bdak skola tuh sebuk2 ag er na text my bf ??waa agak ta serik2 yerr dc2,siku muke dy kg pdan muke..heyy bdak2 skola zmn skag ne laa kan,mmg taw !rude !ahha !


*keep listening to rossa song (tegar),dun noe why..mood sik swing lately,maybe bcse takot sgt na face the truth on this 8th of may :(

12 April 2010

potensi sy ?waa mcm ta pcaye, thanx cikgu ;)

td chatting gn cikgu aris..lately cikgu2 skola mmg rajen mengadd aku di FB,serbe slh juga diwat nyerr kadang2..na approve mcm sgan,na deny,ta sdap la pula.yelaa,owg yg pnah bjasa gn kite,xkan na dilupakan pule kan.

then afta app cikgu aris,chat gn dy.mule2 mcm takot2 gak.hehe.then cte pasal smbung blaja.haishh !mmg aku tataw klu bckp mgenani potensi diri ne,awto ade gak bace blog kak lili mardiana,she said knal pasti dlu kelebihan dri kite,mnat kite ke arah mana terlebih dlu,tp i'd no answer for dat.

tp tibe2 cikgu aris mintak DOB aku and dy ckp dy na neok potensi yg ade dlm dri aku,tp bukan dy tuh ahli nujum taw (dy la yg ckp,aku tade pun pk cmtuh sbnrnyer.haha).
so ne la antare ape yg dy ckp..huwaa mcm ta pcaye la siaa..haha..tp tataw la,tp mostly ape yg cikgu ne ckp,aku persan mmg ade dlm dri aku..tp bkn pasal yg nyanyian tuh yerr..haha ta pnah tlintas pun na jdi penyanyi  :DD


err agak2 nmpak ta tulisan dy er ??nmpak2 kan jew la er ??ne da wat yg paling bsar taw..ahha !erm btw,thanx to zul smlm blanje mkn roti and my favvy choc drink kat old town..hee i loikee..and bubye to firdaus saruni..da balik ipoh yerr ?haha..will miss u !waa,u jgn na kembang er bace post ne..hehe..and and thanx fer da kinder bueno tuh,nty i mkn aite..haha..kmslm azam comey !wakaka,comey ke ?teettt :ppp


*plis take note : 'lisa bpotensi jadi kaya dan berharta sblm umo 30 !'

10 April 2010

ketawa dalam tangisan !


ok,8hb lpas da neok cite semerah cinte stiletto ne,oke la kan..neok gn sape ?gn myra,afiq and loloq la..hee.thanx myra blnje aku gn loloq neok wayang :)
waa bkn men kowg bdating yerr,and nek pening kot aku gn afiq layan kan mereka ber2..hee..

tp tuh bkn ceritanya,hmm sedeyh laa..actly baru td pg sampai uma dahlia,afiq la antar..hmm dy kan !da na g sambung blaja,jao kot !alaaaa sedey na jao2 dr dye :(
ta pnah kot ta jmpe dy sampai bebulan2,ta pnah kot idop tanpa dy (eh ayat na gedik)..tapi tape la,na wat cmner,harus merelakan dy pegi even berat aty !huwaaaarggghhhh tlg kuatkan sket perasaaan ne jgn bg goyah sgt bley ?huhu..and ne baru jew balik dr kolej komuniti tmankan hmmmm hehe..ish,mcm serbe slh la !aduii ape aku da wat ne ek ?tp ....ah biala !hopefully,nthgs gonna change ! :-/

hmm owg kate klu saling bjauhan mcm2 ley jadi kan ?okok aku pcaye dy,tp aku sndr ??haishh tanda2 kecil suda mula terlihat tp mcm dikatakan tanda,harap2,aku still kuat mhadapi sgalanya,amiin :)
mase dy da sampai uma dy ckp cy wndu,dan akan rindu sume..so do me !haishh..mcm mane tibe2 na jao dr dye ne ?aduii 1kite ktawe kan utk bbrape ary lpas,kite crte psal impian msing2,cerita masing2 and soon kite akan jao !huwaaa nytmare ape ne ?? :(

dlu yeye je aku cm da bsedia da bley jao dr dy,but now !cehh,bile dy ckp dy na g blaja aku senyum je,soh galakkan dy pegi ag,dlm aty ???ko,bnjir wey !huuuwaaaaarggghhh ta mampu tahan perasaan ne !syaz da laa jao,kawan2 skola sume pun da jao skit2,ne dy pun na jao gak..aaaaaa sedeyh2,sungguh tragis skali ksah pcintaan kami..cewaahhh stat na lebih aa tuh !haha,,tape la..b strong sudaa..sume ini pasti akan dilalui !banyak2kan bsaba yerr cik lisa, :)

spnjg 5 ary dgn dy,waa mcm2 bnde diwat bsame buley ?plg ta bley blah blaja nek moto !haha..yeay !lisa da pandai bwak moto selain dr scooter tawu ta skag ne !thanx afiq akmal..haha !mcm2 la wat same2,then g danga !hehe..share the day tghtr kan tuh yg bile dy tade sunyi taw rase ne,ouh and i miss the tym dy tyto bdengkur too :)
tape la,na wat cmner,tgu jew la 17 ne kan..alaa ta sempat na sambut avsr 20hb ne taw :(


*ade sape2 tau ta na beli baju mickey mouse for men katner ???

will oweys love youu,miss youu ;(

09 April 2010

on9 kat cc !wuaaahhh !hehe

to my new followers,thanx follow yerr..lisa da lame ta on9 so far,nty da balik uma lisa follow kowg punyerr yerr..waaa !da lame ta neok ladang kat FB da lame ta neok cafe :(
gahh !pokok2 mst da layu selayu hati ini bila syaz tajadik pulang !cehh ayat na padat ! ye r bes syaz punye blog pun ayat na bunga2 cinte..wakaka !

afiq akmal !jgn kcu owg na type blog bley ??hahah !85tapayah wat muke comey !haha..bngok la dy ne..s
586cv ..sebuk !haha..maap,gangguan sebentar..hehe..ne layankan pale sape ek na g cc er ?huwaarrgghh !apasal manusia name afiq akmal ne busuk aty sgt ah ???!!!!!!bdo telor !awak bdo telor !hhaha..bacin grrrr..da laa,na balik !na mkn..na text syaz,tapi xde kedit...sobsob :(**/

fyna kan,dy tchg aw smlm aku afiq loloq and myra kua..sygg,bukan ta ajak,tp ta plan laa..eh alaaa,tgu balik uma dahlia la update blog ne..serabai btol ade je yg a kcu aku menaip scre khusyuk ne !

*bajek teror sgt ah er main bola er ???tayah yeye..diam sudaaa !!!hahahahhahahaha (situasi huru hare skag

05 April 2010

knape tibe2 rase macam..macam2 ek ?

awne kan ade driving lesson kul 2pm then pg smlm cikgu call ckp kul8 nty dy amek,dy ade hal kene balik kmpg..ouh great !so terpakse la kan na ke tanak..then td mngon pg pehh mmg sumpah berat gila mate ne na bukak..kunci jam kul 7.10,then silence kan jap..7.15 bbik kjot..smbg tyto ag..7.30 jam hp bunyi lg..haha..ta layan da weyh !mmg da tyto mampos twos..7.45 mama nowa jerit

"wani !!mangon skag,neok jam da pkol brape,kjap lg kan na pegi test blablablabla (bbel)"

hehe lupe lak..so dgn muke cuak2 ayam ne trus masok toilet mandi..pham2 jew la kan pmpn lam toilet mmg berejam..kuar toilet da kul8,neok hp,tade lagi call..ouh tape la kan..trs siap2,baru na pkai eye liner,ckgu da mcj "lisa,saya da sampai uma awak".. alamak !haha..lincah tros then mnum my GOOD DAY fresh oren,twos blah..hee !blaja td jap je..ngee!alaa sok QTI,nebes sket la..hehe..and i might not b at home fer these 2 days..na g perling,tyto saner lew..yeaayy !hehe :)

ouh and and sampai2 uma jew aku ajak amer g PB..pusat bndar la..haha..since my dad tade kat uma (outstation) so,kete dy sentiase la ade kat uma kan..then aku pun trus amek kunci kete and ajak amer jjln !woo minyak kete abh full bley ?!haha..kete da laa auto,pehh lg suke aku !haha..tp da sampai PB lupe lak baru kul 9.18,,kdai tpup lom bkak ag la dik !haha..so pusing alek g petonas pan uma aku !haha..klaka bley ?!aku sogok amer air cincau yg tin tuh ..klu ta sogok si montel uh nty dy kcoh doe,kg ta masal dy cte kat anah and mama nowa td kitwg kua bawak kete !haha !bbik pun subahat skali aw.aku ta bg dy btau abh and mama nowa !hahaha..jahat seyhh lisa..tape,bkn salu..aww! (sbnrnyer dlm aty skag ne na grak perling) haha..

err tapi asal laa mate ne da byk sgt setan bgayut2 ??pehh menantok gila sudaa,dan sy harus tyto skag..nty sambung la bebelan strusnyerr yerr..dan agak geram la,knape FB punye badge ta bley show hah ?!tensen kot,then td remove and put my mickey photo..haha !ta memasal...OMG !eh and i like tau lagu usher baru ne,OMG !hahha..ta masal lg aku bbel..ayoo owg klu menantok mmg cmne,mleweyh bnyak !ahha !tp kan,sok mcm ta brape na jadi sgt kot g perling..duii,kecoh r na aku g keje awal2 !sabar bley ?hee :pp

ouh and 1 more thing,today my sickness is gettin better,my bleeding da kurang and the pain da slowly recover,but ta sgt la..klu na baring or jln tuh mmg stil rase pedih sket la..last nyt,afta firdaus saruni call, terjage twos..tbe2 sakit dy mcm ta ingt,sampai mnges teresak2 tahap tatahan !twos g toilet then mndi,amek air wuduk,sambung tyto..b4 dat i call afiq and btau mken skit..humm ksian sy kan..mst plik kan sy sakit ape ??ehee,biala rasie..bkn menstrual problem yg past,bukan taw,bukan !actly mmg kdang2 rase mcm ape je sbb tahan sakit ne,pehh !sumpah tatahan aa sbnrnyer,tp na wat cmner,saba jew la.. :(

*berani buat berani tanggung*

dulu wallpaper kimmy :pp
td baru tukar wall paper afiq akmal :)

04 April 2010

HAHA padan muka ! besh kan ?

tadi ptg tgh tyto then mal call..dy tanye na ikot ta g uma mmbe dy tunang..hee aku pun trus smgt aa mangon ckp na ikot (cehh,pdhal tgh sakit ne)..dari aku tgu si haz yg mcm ape tuh,baek aku kua gn mal..tade r aku melepek jew lam bilik layan sakit ne..ahha !then afiq bnyak kali kot call,pkai no ayah dy..tp aku ta pasan so aku ta angkat..hehe sowi syg !ta sgaje yeww..dy rsau gle aku kua..haha ilek sudaa yerr..

sampai uma tuh,aduhh drama bley ??haha tragis..mcm cte asmaradana yg aku salu neok kat tb3 tuh bley ?? bcinte gn owg len,kawen gn owg len..haha !tp sentap gak..haha..sbb rupenyerr yg na tunang tuh ex mal..wawa..sedeyh,pilu !aku ne ??mcm haram bdiri kat situ (tataw ape2 pd mulenyerr)..yerr,trimas la sbb wat sy mcm ape jap kan kat dpn uam tuh !haha teett !soon after that dowg ta msuk,lpak kat luar je,tuh yg dowg cte2,aku just dgrkan..ahha !takot sial..klu aku la kan,klu aku bcinte gn afiq,tp kne tunang gn owg lain,aku sedeyh gak..tp klu afiq tunang gn pmpn lain,and aku dtg neok dy tunang,pehh wa bno dri beb !haha..agak yeye dc2,tp mmg laa..ksian :(

err maghrib td lak haz call..tanye ta jd kuar ke ??bafuck awak..na kua mendenyerr !aku da panas aty bley ?!mendapat skali kan marah ?haha..jnji kling..yerr lisa,tgahari haz samapi..last2 ??ptag doe lu bru grak dr muar..bingit ta bingit la kan wa na tunggu lu sampai wa ta jadi g sepital..mcm LUTUT bley ?! nyirap bhai.. then afiq ckp tape,sok je g sepital..lg besh !sok gn luse da tntu aa ade test kete..bingit bley ?!haha..da laa,aku tawar aty na g sepital gak..maybe ne normal kot..biala,ta pun tgu syaz lek cnie baru g sepital..alaa takot taw !hmm bkn je takot,wsau pun ade,tamaw aa wat operation cam dlu ag !tp bley gak..sbb doctor laki yg awto tuh kan nsem..wakaka !bitchy u lisa :DD

okok,skag da 2050,jap g na trun bawah neok ABPBH !awww..ta sabar !haha..na neok ermm sape err ?!ouh my tiz zagyah of crse..i llooiike u bebeh !hee..oun and ta lupe gak..today besday my besties yg sgt2 sewel lg miang2 gedik..amiera azmie..ouh babe,ily !happy sweet 18 !muahhh :)

syg ko si muncet weyh !wakaka..jgn sewel2 lg da oke ?ouh and lupe plak.dlu mase myra ne skola rendah,dy 1 kls gn afiq akmal sy bley ??haha..jjak kasih kan kowg ?? :DDD

mara kang taching !

ee na mara taw ne !ee bdo !haha..grrr brrrr coca cola ouh yeahh !haha..sewel ! ee bdo taw..aku nyirap gile babih !mcm yal buley ??buley kan ??ahh ne na mara ne,mcm na tumbok2 je muke ssape yg ade kat dpn aku skag ne..haha !huh !saba lisa,saba !

bdo gile bley ?! jnji smlm yeye na jmpe tgary..taik dy tgahari..neok skag da kul bape ??1.30pm bley ??mlodi pun da abes dy punye keling en bbual..ye ah,tgahari tuh mcm 5pm kot !ahha..bdo siaa !aku na mara da tade mud siaa,ko call aku layankan jew kan !kg jgn sampai ko da sampai pan uma aku,aku mls na kua gn kau !haishh !ee bdo taw..aku nyirap gile mse dy ckp dy baru otw !bdo na mampos buley ?!mcm dr muar na g jb ne stgh jam je !BODOH TELOR la kau ne !

da aa aku sampai cancel kua gn afiq na g hospital smate2 na jmpe kawan..kawan ke ??haha bley la en na kate kawan 2!jarang jmpe..kg ta jmpe taching..bile aku na jmpe wat taik lak cmne..mcm ape ek tuh ?!esh aku dgn mcm ne ko bley na.... ishh !klu aku sehat tape siak ko na bbual mcm keling ke cine ke thambii ke ape gn aku..ne aku gh mcm ne ko tayah mcm2 keling sgt buley ?! bnci siaa,aku na mara ko pun da tade mud sial !kg aku kua ptg aku na balik kul bape ?aku na g sepital mane ?bdo seyh ! TA PIKIR PAKAI OTAK !!mnyirap gila babih tahap dewa 19 da ne..grrrrrr !

ta bley blah siall..at least btau aa yg dy grak lambat bley aa aku ajak afiq g hospital dlu !ne ta !mcm bhaii !aku da tade mud na kua lgsg da nih !he is so selfish !fish ?fishmonger sume kau la !haha..bdo !gram na mati la ne..da aa,na tyto ag bgs !da aa gh sakit ne !bdo !eee bakar uma ko kg baru tawu..haha !eh pesal aku ne ?!aduii,na g sepital pun mcm takot..cmner klu aku .................................... eee takot :(

03 April 2010

The Power Of Frenship

err td mangon2 tyto rase mcm sedeyh jew taw..alaaa mcm rndu my gfs sume..haishh !rindu na gelak2 dgn dowg sampai hidung bedarah..haha..rindu na posing2 gn dowg sampai na muntah2..rindu na share cerita panas terkini dgn dowg sambil wat aksi2 panas..rindu gile na wat keje gila sampai ktawe mnges seronok !haha..ouh i really miss the sweet moment with u all :(
since da abes skola,and masing2 da keje ne,jarang kite sume kuar hang skali kan ?!aku pun kdang2 sik kua gn afiq jew..alaa sedeyhnyerrrr :(



yeah,wndu binatang2 buas ne sume..bile dgn dowg,tym2 tgh sedeyh pun bley jadi suke ta hengat and paling penting they like my breath !i cant live in this world if without them..family,frens and err bf !hee..
alaa sedeyh taw..rindu na bgosip gn fyna..rindu na mgedik gn syaz..rindu na buli myra..wndu na mganjeng pqa..wndu na dgr cte achai..wndu na tampar tetek mas..and wndu juga na neok baby nia fisha..aww !hehe..and i miss my siti hajar akhair too :)

02 April 2010

i love you april ♥♥♥

hey hye hello readers and bloggers.gud morning,afternoon, evening and gudnyt..hee..hye bye all..haha sewel !

yeahh lisa da dapat keje !tp tanak keje !wawa..mendapat tntgn dr sume..tp ta mngape laa,tade rezeki..sori yerr to en.mal..sumpah sedeyh,tp na wat cmner..x kan na mngamok hentak2 kaki sambil naek tangge en,so redha jew laa..haishh !and smlm ta g bnda pun..bley ??hmm..and and smlm seronok sgt3 kot..ahha :)

smlm ade surprise date..its like,OMG !haha..lain yg dirancang lain pule terjadi..haha but i loiikke bebeh,thanx er.. hee :)
kitwg g jln2,then ptag lepak tempat buger nuar..loloq and ijat ade kat situ..baru bukak kdai..so just dduk c2 and lpak2 jew la..ahha !the most part paling suke bile haha !tett !ermm bile kitwg masak buger same2..haha !ouh so sweet of him !thanx fer da buger ek syg ?even awak ta pnday,tp msk jugak erk ?haha,bgs2 !trimas baby..tp tp tp hehe tp lps ne kite msak buger same2 lg erk ?suke laaaa..ahaha gedik sial aku awne ! :DD

then lps maghrib dy antar balik..ahha !aduii mcm ta bley na berpk gn waras jap !ahaha..budus la awak ne..err da balik da aa,sampai uma mandi trus kua g jusco !abah ajak..yeayy !sukee..g mkn kat our favvy place,sedap corner..then main game kat jusco dgn amer..men gendang tuh !haha sakit kot tgn ne men ketok2 gendang tuh !then beli coklat banyak2..na lupekan dlu pasal diet bley ?haha..

ouh ouh and lupe lak,smlm kan mase g toilet afiq neok hp..dy bace inbox !teettt !dy bace mcj wawa..mampos sial,mati aku..haha..kantoi bngok ley ??kantoi yg wawa bitau aku sume sal dak skola uh !wakaka..tp tape,pandai je aku kalis,kalis baik..wawa !eh eh,jgn bace blog sy taw syg !haha..blog sy blog utk sy,awk jgn sebuk2 er ..haha..err and im sori taw,syg awak besar2,bnyak2,tinggi2,panjang2,lebar2,luas2 !ahha :DD

dan sy na nyanyi sket bley ?bila april tiba,aty mula bkata setahun lamanya perkenalan kita !ahha !staun er ?
asl mcm lincah naa !rase mcm baru sebln je kot knal..hee..ouh moral of da storu yg sy dpt,dun trust other too much !huhu..alrite ?k la,itu shje la..ape yg pasti,klu awak jadi mat buger mst lagi comel kot..awww !hehe..i love you so strong enough !wakaka..muah bye.. :-*

what does loves mean to me ?
'luv is when u cant stop smile while thinking bt him and when by him side,u can feel the warmness of his huggy.that is what i call LOVE.'
xoxo :)

01 April 2010

good morning,love :)



hey hye slmt pagi..hari ne mngon pg kan ? kan ?pdhl smlm tyto lambat ag kot..haha skag mmg camtuh !asyik2 tyto lambat sbb u la salu call..ahah !u kepoh sehh na bace2 lak blog i..wekk :pp
hehe..okok da,abaikan !mangon kul 8.30 td twos mandi..eh sblm mndi berangan lu ats katil..haha !then baru masuk toilet gsok gg then buka shower !cehh poyo !lagi na cter detail..haha !


lps da siap2,twos trun bawah na amek amer blik dr skogame dy..actly aku agak teharu dgn kanak2 didlm van itu (cehh ayat na skema).mase aku sdang bjln na menuju kearah van tuh utk amek amer,dak2 dlm van tuh melambai2 aku sambil jerit2 'akak' haha..aishh sgan buley ??ne wat aku ta jadi na marah2..haha excited naa neok aku !sbnrnyerr aku pun excited,dak2 dlm tuh comey2 jew kot.yelaa baru 7-10 taun kan..huu..tp tp tp,kecik2 pun mulot bley than nyahh !smpai kat van,aku tanye spe yg wat amer nges smlm,sguh ta ptot wat camtuh..then bdak2 ne ckp naim..sape naim ??naik haikal kew?wawa !dak tuh bley da trun dlu..so im just warning je la sape yg kcu2 amer t g jmpe mak ayah dowg ..haha !yeye jew..ckp baik jew er aku..and i noticed that driver van tuh nsem la..woot woot !haha..aww mude lg ! :DD


oke,da abes cte sal si montel dan gemok ksygn sy tuh..ne na ctew len lak..jap g kul10 na kene pegi mane tah.haha..i da na keje !haha can u believe it ??it was like errr tataw la na ckp cmner..this is my 1st job and ta rase pun i can get that job !haha.but kwn yg recommend me utk keje tuh sbley2 ckp yg aku akn dpt.ahaahh !tah la,tp aku tayakin lew..hhhuwwaarrgghhh ;(
da,da..trust urself lisa nurul syazwani !u noe u can do itt....shaabbooooyahh !yeaayy !hehe..hey,and im feel frustating bley ?!i am frust bcz ta dapat g speedzone and tasempat lek kl,then i am frust cz i feel my life is empty..empty cause there is no HIM..hehe..hmmp pape jew la !think lisa think !gagagaa o-lala !haha..alaa tabley wndu la dye............................................................. :(


lps balik dr keje tuh nty na kuar g bnda..actly tade mud lgsg na kua oke..tp..haha tah la !apsal aku ne ??aduii !esh,ne ta bfast ag..skag da kul bape sehh ??i think i wanna have my brkfast 1st..so i think i should go now..hee..bubye readers.. !muahmuahh :-*


xoxoxoxo